Ciklum kupuje CN Group od Genesis Capital a rozšiřuje tím svou působnost v rámci Evropy

31.08.2021
GPEF III

Akvizice posílí pozici Ciklumu na trzích střední Evropy a německy mluvících zemí.

Ciklum, globální společnost specializující se na vývoj softwaru a digitální služby, dnes oznámila akvizici společnosti CN Group, české firmy pro vývoj softwaru, od Genesis Capital, jedné z nejvýznamnějších skupin v oboru private equity ve střední Evropě. V rámci právě dokončené transakce prodal Genesis Capital, jenž investoval do CN Group v roce 2019, 100% svého podílu společnosti Ciklum.

Tato transakce usnadní naplnění ambiciózních růstových plánů společnosti Ciklum na trzích střední Evropy a německy mluvících zemí.

 

 

Z pozice přední světové společnosti poskytující vývoj softwaru a digitální služby, Ciklum pomáhá podnikům navrhovat a přizpůsobovat jejich podnikání inovacím, za využití nově vznikajících technologií. Ciklum spolupracuje s řadou předních světových značek ve více než 30 zemích, přičemž kombinace se CN Group dále rozšíří schopnosti Ciklumu poskytnout vyspělá technologická řešení inspirující zákazníky překonat jejich možnosti.

Společnost CN Group sídlí v Praze a disponuje pěti vývojovými centry v zemích střední Evropy. Jejich 360 odborníků na digitální technologie představuje důležitý přírůstek do týmu Ciklumu, čítajícího více než 3 500 inženýrů, designérů, produktových manažerů a vědců z oblasti dat po celém světě.

CN Group dodává služby v oboru softwarového inženýrství, IT poradenství a mechanického softwarového designu již více než 27 let. Své služby poskytuje 62 mezinárodním zákazníkům, včetně společností Procter & Gamble, Strabag, TF Bank, Bunte.de a FlatexDEGIRO, na více než sedmi trzích.

„Naše společnosti sdílejí silnou kulturu transparentnosti, otevřené komunikace a excelence,“ řekl Kulraj Smagh, generální ředitel společnosti Ciklum. „Stejně jako Ciklum i CN zasvěcuje svoje úsilí jak zaměstnancům, tak klientům, aby jim umožnili překonat svoje možnosti a usilovat o mimořádná technologická řešení v rychle se měnící digitální ekonomice. Kombinace našich schopností, hodnot a kultur nám dovolí další zrychlení pokroku k naplnění našich ambiciózních cílů.”

„Fondy Genesis Capital koupily CN Group od jejich zakladatelů v roce 2019 a to v rámci řešení otázky nástupnictví. Za posledních 2,5 roku Genesis Capital společně s manažerským týmem, pod vedením Michala Širicy, dosáhli mimořádného několikanásobného růstu tržeb a ziskovosti firmy. Jsme velice pyšní na to, co se od naší investice v CN Group povedlo a přejeme celému týmu pokračování tohoto úspěchu“, řekl Martin Viliš, partner společnosti Genesis Capital zodpovědný za tento projekt.

Kombinace CN Group a Ciklumu staví na dlouhé historii obou společností v dodávání zásadních produktů a platforem zákazníkům napříč Evropou a severní Amerikou, přičemž otevírá nové příležitosti pro obě společnosti. Se schopností dodávek napříč trhy České republiky, Slovenska, Ukrajiny, Polska a Rumunska, podpořenou jedinečnou firemní kulturou a prostředím zaměřeným na rozvoj programátorských talentů budou sjednocené společnosti představovat jednoho z největších poskytovatelů řešení pro digitální transformaci v regionu střední a východní Evropy s globálním dosahem.

„Společnost CN Group prošla za posledních 2,5 roku intenzivní cestou dynamického vývoje, kdy se z firmy závislé na zakladatelích stala moderní dobře diverzifikovaná IT organizace. To by nebylo možné bez podpory silného kapitálového partnera, kterého jsme našli v Genesis Capital,“ řekl Michal Širica, generální ředitel CN Group. „Stát se součástí Ciklumu je přirozeným krokem v našem dalším vývoji a těším se na společnou budoucí spolupráci," uzavřel.

 

O společnosti Ciklum

Ciklum (www.ciklum.com) je přední světová společnost, která poskytuje vývoj softwaru a digitální služby společnostem z řebříčku Fortune 500 a dalším rychle rostoucím organizacím. Společnost Ciklum se sídlem ve Velké Británii zaměstnává více než 3 500 software vývojářů, designérů, produktových manažerů a datových vědců po celém světě, kteří staví digitální řešení na míru a za využití nově vznikajících technologií. Ciklum se specializuje na realizaci digitální transformace u největších firem v rámci digitální ekonomiky. Společnost umožňuje svým klientům a zaměstnancům, aby překonali svoje možnosti a usilovali o výjimečnost.

 

O společnosti Genesis Capital

Genesis Capital je skupina fondů private equity (rozvojového kapitálu), které nabízejí malým a středním podnikům ve střední Evropě pomoc při financování jejich růstu a rozvoje. Od svého vzniku v roce 1999 poskytovala poradenství šesti fondům rozvojového kapitálu s celkovým objemem převyšujícím 300 milionů eur, které již podpořily více než 60 společností. Mezi investory do fondů Genesis Capital patří renomované instituce. 

 

O skupině CN Group

Díky svým profesionálním vývojovým týmům v České a Slovenské republice a v Rumunsku je CN Group lídrem v takzvaném nearshore vývoji agilního software. Společnost také nabízí poradenské služby v oblasti IT managementu a softwarového testování. Klíčová odvětví: Finance, Doprava, Logistika, Vydavatelství, Telekomunikace, E-komerce, Zdravotnictví.

_____________________________

PR zastoupení Genesis Capital:

David Vondra, Insighters

E-mail: david.vondra@insighters.cz, tel. +420 776 700 131

 
 

 

Newsletter

Chcete být stále v obraze?

Odebírejte newsletter Genesis Capital