Genesis Capital získal 100% podíl ve společnosti Sieza

24.11.2013
GPEF II

Společnost Genesis Capital, která je jedním z největších správců fondů rozvojového kapitálu v České republice, rozšířila investiční portfolio o další akvizici. Prostřednictvím svého fondu GPEF II odkoupila 100% podíl ve společnosti Sieza, s. r. o., která patří k vedoucím českým společnostem poskytujícím služby v dodávkách a instalacích integrovaných bezpečnostních systémů.

Sieza je dobře fungující společností se stabilní tržní pozicí, velmi dobrou finanční situací a vysoce kvalifikovanými zaměstnanci. Kvalitu společnosti Sieza dokazuje i fakt, že velkou část vlastních prostředků investuje do vývoje, výroby a distribuce progresivních bezpečnostních systémů a řídících technologií. „Se stávajícím managementem, s jehož účastí na řízení firmy počítáme i nadále, chceme dosáhnout dalšího růstu objemu výroby a dodávek bezpečnostních technologií včetně jejich exportu do zahraničí. Rozvoj poskytovaných služeb chceme podpořit i formou dalších akvizic v příbuzných oborech,“říká k transakci ředitel Genesis Capital Jan Tauber.

Stoprocentní podíl ve společnosti Sieza, která byla založená v roce 1991, získal GPEF II odkupem podílů od dosavadních majitelů.

„Sieza má více než dvacetiletou historii. Vstup nového investora jsme zvažovali dlouho a jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli uzavřít dohodu s Genesis Capital, je skutečnost, že i cílem nového vlastníka je s využitím stávajících zaměstnanců a vybudovaného know-how společnost dále rozvíjet a dosáhnout ještě lepších výsledků,“
říká Naděžda Waksmundská, jedna z prodávajících.

Manažerský tým v čele s výkonným ředitelem Ferdinandem Dvořákem a obchodním ředitelem Tomášem Kostúrem ve společnosti zůstává a je připraven podílet se na jejím dalším rozvoji.

„Změna vlastníka je proměnou, která fungování a směřování společnosti Sieza nijak zásadně nezmění. Je pro nás velmi důležité nezklamat důvěru v nás vloženou ze strany našich zákazníků. Věřím také, že nám tato akvizice pomůže nastartovat další nové procesy a služby, se kterými bychom chtěli zákazníky v dohledné době oslovit,“
říká Ferdinand Dvořák, výkonný ředitel společnosti Sieza, který ve firmě působí v různých pracovních pozicíchuž od roku 1992.

O společnosti Sieza, s. r. o.

Sieza, s.r.o., založená v roce 1991, patří se svými 86 zaměstnanci k vedoucím českým společnostem poskytujícím služby v dodávkách a instalacích integrovaných bezpečnostních systémů. Dodávané integrované bezpečnostní systémy splňují nejvyšší bezpečnostní standardy. Jsou využívány na objektech státní správy, průmyslových komplexech, soukromých objektech a všude tam, kde je na bezpečnostní hledisko a fungování bezpečnostního systému kladen zvláštní důraz. Z pozice jednoho z lídrů bezpečnostních řešení v ČR společnost Sieza postupně zaváděla na trh vlastní produkty, z nichž některé se dnes staly etalony v určitých oblastech bezpečnosti, zejména pak v oblasti perimetrických systémů.

Mezi zákazníky Siezy patří například Skanska, Skupina ČEZ, Škoda Auto, OBI, Telefónica CZ, Komerční banka, Ministerstvo obrany ČR, Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Český Aeroholding, Net4Gas a další společnosti z Česka i ze zahraničí.

Vysoká kvalita a odbornost nabízených služeb je zajištěna zejména díky vlastní úplné obchodní a technické podpoře, kterou společnost svým klientům poskytuje. Sieza spolupracuje výhradně s renomovanými domácími a zahraničními výrobci a distributory, u kterých je kvalita na předním místě. Všechna společností předkládaná technická řešení jsou uzpůsobena specifickým požadavkům zákazníků.

O společnosti Genesis Capital, a. s.

Společnost Genesis Capital, a. s., nabízí malým a středním podnikům v České republice a na Slovensku financování jejich růstu a rozvoje. Prostřednictvím fondů rozvojového kapitálu (private equity), které spravuje, již podpořila více než 25 podniků; mnoho z nich se díky spolupráci s Genesis Capital dostalo na špičku ve svém oboru. Celkem již Genesis Capital zajistil českým a slovenským firmám na jejich rozvoj více než dvě miliardy korun.

Od svého vzniku v roce 1999 společnost Genesis Capital spravovala tři fondy rozvojového kapitálu s celkovým objemem téměř 100 milionů eur. Dva z těchto fondů již českým a slovenským firmám zprostředkovaly veškerý kapitál, který měly k dispozici, pro další investice je v současnosti otevřen nejmladší fond Genesis Private Equity Fund II s velikostí 40 milionů eur.

Společnosti, v nichž má Genesis Capital podíl: Profimedia.CZ, Servodata, VYDIS, KS Klima-Service, JRC Czech, HSW Signall, AZ KLIMA, GTH catering, Roltechnik.

Newsletter

Chcete být stále v obraze?

Odebírejte newsletter Genesis Capital