Genesis Capital koupila ICT společnost Vydis

06.10.2010
GPEF II

Společnost Vydis, významný dodavatel služeb a řešení v oblasti informačních a telekomunikačních technologií, plánuje pod křídly Genesis Capital dynamický růst Praha, 7. října 2010 Společnost Genesis Capital, která je jedním z největších správců fondů rozvojového kapitálu v ČR, dokončila další akvizici. Poté, co v červnu získala většinový podíl v největší domácí fotobance, společnosti Profimedia, vstoupila nyní kapitálově do firmy Vydis.

Na základě uskutečněné transakce získala Genesis Capital ve firmě Vydis 75% podíl. Prostředky na financování akvizice pocházejí částečně z fondu GPEF II, jejž Genesis Capital spravuje, část je financována prostřednictvím bankovního úvěru. Zbylý čtvrtinový podíl zakoupili manažeři Vydisu. Jde tak o typický příklad transakce typu management buy-out.

„Kapitálový vstup do společnosti Vydis má jasnou logiku. Tato dynamicky rostoucí společnost působí ve stabilním odvětví se značným růstovým potenciálem, má dobrou tržní pozici a diverzifikované portfolio zákazníků, mezi nimiž jsou mimo jiné všichni přední tuzemští telekomunikační operátoři. V neposlední řadě společnost Vydis disponuje silným a stabilním manažerským týmem, který se investice aktivně účastní a je zárukou dalšího rozvoje firmy, a tím i zajímavého výnosu pro investory našeho fondu,“řekl ředitel Genesis Capital Jan Tauber.

Společnost VYDIS s.r.o., jejíž název je odvozen z počátečních písmen slovního spojení „VÝstavba DIgitálních Sítí“, se sídlem v Dolních Břežanech na okraji Prahy a mnoha pobočkami po celé České republice a na Slovensku, působí na tuzemském a slovenském trhu již od roku 1994. Patří k předním tuzemským dodavatelům ucelených řešení a produktů v oblasti informačních a telekomunikačních technologií, optických a metalických sítí, měřících systémů a softwaru. Je rovněž autorizovaným partnerem několika světových výrobců. Její služby využívají telekomunikační operátoři, technologické společnosti, developeři, stavební firmy a investoři z oblasti státní správy, měst a obcí. Po úspěšném roce 2009, kdy skokově rostl nejen počet zaměstnanců, ale hlavně tržby, je i pro rok 2010 očekávána další expanze a obrat více než 200 milionů Kč.

„Předpokladem pokračování dynamického růstu jsou nejen motivovaní a loajální zaměstnanci, ale i silné finanční zázemí, které díky fondu Genesis Capital Vydis získal,“ uvedl jednatel společnosti Vydis Petr Kysučan.

Pro editory:

Genesis Capital

Genesis Capital je renomovaná společnost spravující fondy rozvojového kapitálu (private equity) pro malé a střední firmy. Společnost má sídlo v Praze a je aktivní na českém a slovenském trhu od roku 1999. Genesis Capital se jako jediná „private equity“ firma spravující fondy mezinárodních finančních institucí a privátních investorů zaměřuje exkluzivně na segment malých a středních podniků v ČR a na Slovensku. Současný tým se skládá ze sedmi vysoce kvalifikovaných investičních profesionálů s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti investování rozvojového kapitálu a předchozími zkušenostmi z mnoha jiných oborů.

Genesis Capital spravuje tři fondy rozvojového kapitálu s celkovým objemem 90 milionů eur. Za posledních 10 let Genesis Capital investovala do více než 20 společností. Z 10 společností již plně vystoupila a ve většině případů dosáhla atraktivního zhodnocení investovaných prostředků. V současnosti zůstává v portfoliu Genesis Capital devět společností, jejichž celkový obrat přesahuje 170 milionů eur a které dohromady zaměstnávají více než 3 000 lidí. Mezi společnosti, do kterých Genesis Capital investoval, patří například AB Facility, pietro filipi, CCS, ETARGET, Gumotex, Energetické strojírny Brno, Roltechnik a v letošním roce mj. Profimedia.

Fondy společnosti Genesis Capital představují vsoučasném prostředí, charakterizovaném obtížným přístupem malých a středních podniků ke standardnímu bankovnímu financování, výhodnou alternativu, jak si firmy s potenciálem růstu mohou zajistit potřebný kapitál, zaměřují se ale také na financování odkupů (buy-outs) firem. Mezi jejich investory patří mimo jiné Evropská banka pro obnovu a rozvoj, Česká spořitelna a belgická investiční společnost Gimv.

Newsletter

Chcete být stále v obraze?

Odebírejte newsletter Genesis Capital