Největší tuzemské call centrum Conectart koupilo jihočeskou Atodu

05.04.2022
GPEF III

Společnost Conectart je se svými více jak dvěma tisíci operátory největším provozovatelem kontaktních center v Česku. Začátkem dubna svou pozici ještě upevnila akvizicí call centra Atoda, které soustřeďuje své pobočky především do jižních Čech a zaměstnává v nich zhruba čtyři stovky operátorů. Atoda byla převedena na nezávislou dceřinou entitu a stala se tak i součástí fondu GPEF III ze skupiny Genesis Capital, které Conectart vlastní od roku 2020.

Společnost Atoda na českém trhu působí od roku 2005 a zaměstnává téměř 400 operátorů v pěti jihočeských a jednom středočeském městě. „Orientujeme se především na klienty z oblastí telekomunikací a energetiky. Mezi naše nejvýznamnější klienty patří například operátoři Vodafone a T-Mobile nebo Budějovický Budvar. Přechod do nové vlastnické struktury vnímáme jako příležitost k dalšímu rozvoji,“ říká Václav Kroneisl, provozní ředitel Atody a jeden z původních vlastníků, který po akvizici ve společnosti zůstává, a i nadále se bude věnovat jejímu řízení. Hodnotu transakce se smluvní strany rozhodly nekomunikovat.

Akvizicí Atody upevňuje Conectart svou pozici největšího poskytovatele služeb call center na českém trhu a naplňuje tak strategii, se kterou do tohoto odvětví vstoupil v roce 2020 akvizicí Conectart fond rozvojového kapitálu Genesis Private Equity Fund III (GPEF III) skupiny Genesis Capital. „Pro fondy Genesis Capital vyhledáváme investiční příležitosti z odvětví s vysokou přidanou hodnotou a škálovatelností poskytovaných služeb či produktů. Odvětví, ve kterém Conectart a Atoda působí, vnímáme jako velmi zajímavé a atraktivní pro další organický i akviziční růst. Vytváříme leadera lokálního trhu, který bude silnou platformou pro další růst nejen v České republice, ale i v celé střední a východní Evropě,“ říká Martin Viliš, partner v Genesis Capital.

Soustředíme se na investice do nových technologií a chceme konkurovat na evropském trhu mezinárodním hráčům. Proto musíme zákazníkům nabízet jen ty nejmodernější produkty a služby,“ doplňuje Petr Studnička, generální ředitel společnosti Conectart. „Nová akvizice Atoda zcela zapadá do našich cílů expandovat do zahraničí. V budoucnu by spolu měly obě firmy kooperovat a pomáhat si v růstu a hledání nových příležitostí na lokálním i zahraničním trhu.“

 

O společnosti Conectart

Conectart již více než 10 let poskytuje komplexní služby kontaktního centra českým i zahraničním zákazníkům. Ve svém portfoliu má řadu významných společností, například Samsung, Vodafone, Českou spořitelnu nebo AmRest. Conectart vznikl spojením společností Informační linky a Direct Communication. V roce 2017 akvíroval další kontaktní centrum Quality Brands. Sloučením těchto společností vznikl největší poskytovatel služeb v oblasti „Business Process Outsourcing“ (BPO) v České republice, u nějž v současné době pracuje přes 2000 zaměstnanců. Od roku 2020 patří Conectart s.r.o. do portfolia fondu GPEF III ze skupiny Genesis Capital.

Více na www.conectart.cz

 

Atoda

Společnost ATODA spol. s r.o. na českém trhu kontaktních center působí již od roku 2005. Od samého počátku svým obchodním partnerům nabízí kvalitní a profesionálně odvedené služby založené na individuálním řešení. Vždy navíc respektují veškerá specifika zákazníka. Nyní firma zaměstnává přes 350 lidí v šesti českých městech. Klientské portfolio tvoří společnosti z oblastí telekomunikací, energetiky, ale i dalších.

Více na www.atoda.cz

 

O skupině Genesis Capital

Genesis Capital je skupina fondů private equity (rozvojového kapitálu), které nabízejí malým a středním podnikům ve střední Evropě pomoc při financování jejich růstu a rozvoje. Od svého vzniku v roce 1999 poskytovala poradenství šesti fondům rozvojového kapitálu s celkovým objemem převyšujícím 300 milionů eur. Tyto fondy již podpořily více než 60 podniků.

Mezi společnosti, v nichž mají fondy Genesis v současné době podíl, patří: HP Tronic/Datart, Sanborn, Stangl Technik Holding, 11 Entertainment Group, Summa Linguae Technologies, Conectart a GTH Multicatering.

Více na: www.genesis.cz

 

Newsletter

Chcete být stále v obraze?

Odebírejte newsletter Genesis Capital